МВФ може затвердити новий пакет допомоги Україні на $16 млрд – ЗМІ

12:35, 27 січня 2023
Програму можуть затвердити вже у березні 2023 року.
МВФ може затвердити новий пакет допомоги Україні на $16 млрд – ЗМІ
Фото: pravda.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

МВФ розглядає можливість затвердження нової програми фінансової підтримки України на загальну суму близько $16 млрд, передає Bloomberg із посиланням на власні джерела

«МВФ вивчає можливість виділення Україні кількарічного пакету допомоги на $16 млрд, щоб покрити потреби країни й посприяти збільшенню іншого міжнародного фінансування, поки Київ намагається відбити російські сили», – зазначають джерела.

У разі схвалення цього три- або чотирирічного плану протягом першого року Україна може отримати від $5 до $7 млрд. У найкращому разі план можуть погодити до кінця березня, а перший транш надійде вже у квітні.

Проте затвердження програми залежить від певних умов. У МВФ планують, що у Києві візьмуть зобов’язання для запровадження низки реформ на додачу до успішного виконання чотиримісячної програми МВФ, затвердженої минулого року.

Раніше ми писали, що посли G7 на зустрічі з Андрієм Єрмаком обговорили судову реформу.

Додамо, проведення податкових перевірок і використання РРО відновлять з 1 липня 2023 року: законопроект Кабміну відображає вимоги Меморандуму з МВФ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України