Україна, ЄС і НАТО домовилися про створення спільного механізму щодо збільшення виробництва зброї для українських потреб

18:48, 21 лютого 2023
На тристоронній зустрічі Україна, НАТО і ЄС обговорювали питання обороноздатності України, збільшення обсягів виробництва зброї для українських потреб і поповнення запасів союзників.
Україна, ЄС і НАТО домовилися про створення спільного механізму щодо збільшення виробництва зброї для українських потреб
Джерело фото: МЗС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

21 лютого у Брюсселі відбулася тристороння зустріч України, НАТО та ЄС. Про це повідомляє МЗС.

У штаб-квартирі НАТО за участі генсека НАТО Єнса Столтенберга, головного дипломата ЄС Жозепа Борреля та міністра закордонних справ Дмитра Кулеби відбулася перша в історії зустріч у тристоронньому форматі.

Головною темою переговорів стало питання посилення обороноздатності України. Про це заявив голова МЗС Дмитро Кулеба.

За словами очільника українського МЗС, відомо, що Україна, ЄС та НАТО вирішили об'єднати зусилля для збільшення обсягів виробництва зброї та боєприпасів для потреб Збройних Сил України та поповнення запасів союзників.

Задля цього сторони домовилися про створення тристороннього координаційного механізму, який синхронізує роботу виробників, закупівельників і урядів.

Передбачається, що створений механізм забезпечить координацію між українськими виробниками та підприємствами країн ЄС і НАТО у сфері виробництва озброєння для потреб українських військових сил.

Глава МЗС Дмитро Кулеба також запропонував розпочати підготовку українських пілотів у рамках існуючих механізмів ЄС і НАТО.

Кулеба, зокрема, зазначив, що тристоронній формат Україна-ЄС-НАТО працюватиме на постійній основі.

«У нас спільна мета – відновити мир і стабільність у Європі. Для цього важлива перемога України, забезпечення наших військових усім необхідним у найкоротші терміни», — підсумував Міністр.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва