Поліція затримала адміністраторів груп «ПВК Редан» і заблокувала 18 Телеграм-каналів

21:58, 28 лютого 2023
Адміністратором одного з каналів виявився 16-річний житель Дніпра.
Поліція затримала адміністраторів груп «ПВК Редан» і заблокувала 18 Телеграм-каналів
Фото: поліція
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кіберполіція заблокувала 18 каналів та груп нової молодіжної субкультури "ПВК Редан", а також встановила адміністратора одного з них, повідомили у поліції.

Адміністратором одного з каналів виявився 16-річний житель Дніпра.

За словами хлопця, канал був створений для отримання заробітку від реклами, тому для його популяризації він використав назву нового молодіжного руху. Бронювання реклами коштувало $10. Наразі канал заблоковано, а з хлопцем та його батьками спілкуються правоохоронці.

Також поліція повідомила про затримання в Черкасах 13-річного засновника іншого Telegram-каналу, присвяченому руху "Редан".

За словами хлопця,  він створив канал для того, щоб "стати популярним" і використав назву нового молодіжного руху.  Канал заблоковано. З його батьками спілкуються поліцейські. 

Кіберполіцейські продовжують роботу зі встановлення організаторів інших каналів та масових заходів, а також джерел їх фінансування.

В поліції повідомили, що упродовж двох днів у різних регіонах країни відбулося близько 30 зібрань молоді. Правоохоронці оперативно відреагували і не допустили конфліктних ситуацій між підлітками. До управлінь та відділів поліції запросили понад 700 осіб. Більшість із них – це неповнолітні. Ювенальні поліцейські проводять профілактичні заходи із підлітками та їхніми батьками.

Правоохоронці наголошують, що штучне поширення такої субкультури  —  це спроба  російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність. За участь у подібних угрупуваннях передбачено як адміністративну (для батьків неповнолітніх), так і кримінальну відповідальність, яка настає з 14-ти років.  

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Іван Калаур
    Іван Калаур
    заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Дмитро Лубінець
    Дмитро Лубінець
    уповноважений Верховної Ради України з прав людини
  • Володимир Бевзенко
    Володимир Бевзенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Володимир Сопрун
    Володимир Сопрун
    суддя Вінницького апеляційного суду
  • Ірина Огренич
    Ірина Огренич
    суддя Київського районного суду м. Одеси