Утримував сховище в неналежному стані: на Житомирщині прокуратура подала позов до суду стосовно товариства-балансоутримувача

20:37, 31 березня 2023
Товариство, на балансі якого перебувала споруда цивільного захисту державної власності, не виконало вимоги щодо її утримання, надані фахівцями ДСНС.
Утримував сховище в неналежному стані: на Житомирщині прокуратура подала позов до суду стосовно товариства-балансоутримувача
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Житомирщині окружна прокуратура подала позов до суду стосовно балансоутримувача, який ігнорував вимоги щодо впорядкування сховища. Про це повідомляє Житомирська обласна прокуратура.

Слідство встановило, що товариство протягом тривалого часу має на балансі споруду цивільного захисту державної власності майже 200 м2, розміщену в Житомирі.

Минулого року фахівці ДСНС оглянули будівлю і постановили, що сховище, розраховане на укриття 300 осіб, не готове до експлуатації. Зокрема, вони вказали на незадовільний технічний стан, відключені системи водо- та електропостачання, несправність каналізації, відсутність системи зв’язку та оповіщення тощо.

Балансоутримувач жодних наданих рекомендацій щодо усунення вищезгаданих недоліків не виконав, тому окружна прокуратура, з метою захисту інтересів держави та територіальної громади, звернулася до суду.

Зазначається, що позов Житомирської окружної прокуратури щодо визнання протиправною бездіяльність товариства з додатковою відповідальністю та зобов’язання привести у належний стан і готовність до використання сховища задоволено Житомирським окружним адміністративним судом у повному обсязі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду