Кабмін провів засідання: які рішення ухвалили 4 квітня

16:41, 4 квітня 2023
Припинено дію Угоди між Кабміном та Урядом РБ про співробітництво в галузі туризму, вчинену у Мінську в 2006 році.
Кабмін провів засідання: які рішення ухвалили 4 квітня
Джерело фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 4 квітня, Кабінет Міністрів України провів засідання, під час якого розглянув низку важливих питань. Про це повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Було:

– Схвалено проект Закону «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо приведення кодів УКТЗЕД у відповідність із Законом України «Про Митний тариф України». Законопроектом пропонується привести окремі коди товарів УКТ ЗЕД, зазначені у статтях 282, 287 та розділі ХХ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України, у відповідність із новою версією Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності, затвердженою Законом України від 19.10.2022 N 2697-IX «Про Митний тариф України».

– Схвалено проект Закону «Про денонсацію Угоди між Урядом України Урядом Республіки Білорусь про гарантії прав громадян в галузі пенсійного забезпечення». Законопроектом пропонується денонсувати Угоду між Урядом України та Урядом РБ про гарантії прав громадян в галузі пенсійного забезпечення, вчинену 14.12.1995 в м. Києві.

– Визнано, з метою оптимізації консультативно-дорадчих органів, утворених Урядом, такою, що втратила чинність постанову КМУ від 13.02.2008 N 54 «Про утворення Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України» та ряд інших актів КМУ з питань, що стосуються діяльності Ради підприємців.

– Внесено зміни до постанов КМУ від 28.10.2015 N 878 «Про затвердження Положення про Міністерство внутрішніх справ України» і від 14.11.2018 N 1024 «Про затвердження Положення про єдину інформаційну систему Міністерства внутрішніх справ та переліку її пріоритетних інформаційних ресурсів» з метою приведення їх у відповідність до Законів України «Про систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112» та «Про державну реєстрацію геномної інформації людини». Покладено на МВС України завдання щодо впровадження та забезпечення функціонування і розвитку системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112, управління нею в режимі повсякденного функціонування, здійснення обробки геномної інформації людини та забезпечення функціонування електронного реєстру геномної інформації людини. Визначено інформаційно-комунікаційну систему 112 та електронний реєстр геномної інформації людини як функціональні підсистеми єдиної інформаційної системи МВС.

– Затверджено Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Румунії про імплементацію Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті, вчинену 18.11.2022 у м. Бухаресті. Затвердження Угоди посилить двостороннє співробітництво, а також дозволить вживати всіх належних та ефективних заходів для запобігання, зменшення та контролю значного шкідливого транскордонного впливу на довкілля від запланованої діяльності, оскільки передбачає урегулювання двосторонньої взаємодії між Сторонами у разі, якщо запланована діяльність матиме значний шкідливий транскордонний вплив на територію зачепленої Сторони, та встановлює механізм здійснення процедури оцінки впливу на навколишнє середовище компетентними органами, зокрема визначає строки подання та розгляду документації, інформування зачепленої громадськості, проведення консультацій між Сторонами та проведення післяпроектного аналізу.

– Припинено дію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про співробітництво в галузі туризму, вчинену у м. Мінську 16.02.2006.

– Внесено зміни до постанови КМУ від 27.09.2022 N 1091 «Про затвердження переліку окремих товарів, ввезення яких на митну територію України та/або переміщення територією України транзитом здійснюється без надання митним органам забезпечення сплати митних платежів» з метою спрощення вимог законодавства України в частині забезпечення українських захисників квадрокоптерами, прицілами, приладами нічного бачення та раціями, що мають важливе значення для відсічі і стримування збройної агресії РФ проти України й уникнення конфліктних ситуацій при ввезенні на митну територію України таких товарів в умовах воєнного стану.

– Затверджено Порядок реагування субʼєктами забезпечення кібербезпеки на різні види подій у кіберпросторі. Рекомендовано враховувати вимоги зазначеного Порядку під час проведення заходів із забезпечення кібербезпеки: Апарату РНБО України та органам місцевого самоврядування; Національному банку, банкам, іншим субʼєктам, що провадять діяльність на ринках фінансових послуг, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює Національний банк, операторам та/або учасникам платіжних систем, технологічним операторам платіжних послуг, у тому числі субʼєктам, віднесення яких до критичної інфраструктури здійснює Національний банк.

– Затверджено Порядок проведення перевірки цивільної правоздатності та дієздатності юридичної особи чи фізичної особи - підприємця під час надання електронних довірчих послуг. Передбачено, що для ідентифікації юридичної особи чи фізичної особи - підприємця надавач проводить перевірку ідентифікаційних даних, необхідних для формування кваліфікованого сертифіката електронного підпису чи печатки юридичній особі чи ФОП та підтвердження належності юридичної особи чи ФОП, яка звернулася за отриманням послуги з формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, ідентифікаційних даних юридичної особи чи ФОП, отриманих надавачем або його відокремленим пунктом реєстраці. Зазначені ідентифікаційні дані надаються одним з таких способів: за особистої присутності або віддалено з використанням засобу електронної ідентифікації, що має високий або середній рівень довіри; за ідентифікаційними даними особи, що містяться у кваліфікованому сертифікаті електронного підпису чи печатки, раніше сформованого та виданого відповідно до закону, за умови чинності такого сертифіката; з використанням інших способів ідентифікації, визначених законом.

– Внесено зміни до постанов КМУ від 03.12.2009 N 1301 «Про затвердження Порядку забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших окремих категорій населення медичними виробами та іншими засобами» і від 30.12.2022 N 1467 «Про затвердження Порядку здійснення страхових виплат за загальнообовʼязковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності». Визначено, що Пенсійний фонд України надає доступ працівникам виконавчої дирекції Фонду соціального страхування та її робочих органів до особових справ потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання для формування витягів з особових справ у паперовій формі в частині документів, якими визначено право особи на забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації), санаторно-курортними путівками та документів, що підтверджують забезпечення таких осіб зазначеними виробами та санаторно-курортними путівками, і передачі їх до 01.04.2023 територіальним відділенням Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю. На підставі цих витягів територіальні відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю формують особові справи і вносяться відповідні відомості до централізованого банку даних з проблем інвалідності. Також поширено дію Порядку забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, інших окремих категорій населення медичними виробами та іншими засобами на осіб, інвалідність яких повʼязана з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням, що дасть можливість врегулювати питання забезпечення їх медичними виробами та іншими засобами.

– Виділено Міністерству внутрішніх справ (для Державної служби з надзвичайних ситуацій) 5 млн. 124 тис. гривень для відшкодування витрат, повʼязаних із наданням Турецькій Республіці допомоги в ліквідації наслідків землетрусу.

– Внесено зміни до плану заходів з реалізації Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя задля актуалізації Плану з урахуванням умов воєнного стану.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області