В Україні змінять підходи до безпеки закладів освіти: уряд схвалив Концепцію

17:38, 7 квітня 2023
Концепція передбачає нові підходи до пожежної безпеки, охорони шкіл із залученням відповідних підрозділів поліції, нові підходи до пропускного режиму, відеоспостереження, інклюзивності.
В Україні змінять підходи до безпеки закладів освіти: уряд схвалив Концепцію
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Питання безпеки буде одним із пріоритетних ще багато років і після завершення війни. Для цього вже зараз Уряд формує нову систему й нові підходи. Про це наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Під час засідання 7 квітня Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію безпеки закладів освіти.

Як зауважив очільник Уряду, мова йде не лише про розбудову сучасних комфортних укриттів — Концепція також передбачає нові підходи до пожежної безпеки, охорони шкіл із залученням відповідних підрозділів поліції, нові підходи до пропускного режиму, відеоспостереження, інклюзивності.

«Концепція також дозволить впроваджувати чіткі алгоритми дій у разі небезпеки, додаткове навчання для вчителів та учнів про те, як діяти в різних ситуаціях. Ми хочемо, аби наші діти продовжували навчання у максимально безпечному просторі», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр зазначив, що цьогоріч передбачено 1,5 млрд грн субвенції регіонам на облаштування в школах якісних укриттів. Від місцевої влади Уряд очікує швидких результатів та ефективного використання виділених коштів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді