Знімання показників лічильника води: що варто пам’ятати

21:20, 24 квітня 2023
Українцям нагадали головні нюанси.
Знімання показників лічильника води: що варто пам’ятати
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Щомісяця громадянам потрібно вчасно передавати до своєї обслуговуючої компанії показники лічильника води, щоб потім не переплачувати, але не всі українці знають певні нюанси, які потрібно пам'ятати, передає Portmone.

В деяких будинках може бути відразу кілька лічильників води. Якщо житло не було під'єднане до центрального опалення, тоді лічильник буде лише один — на холодну воду. А ось в іншому разі з'являється ще лічильник на гарячу воду.

Однак є будинки з окремими стояками на кухні і в ванній кімнаті. Тоді кількість лічильників може зрости відразу до чотирьох.

Лічильники води бувають механічними і електронними. Але вони не відрізняються нічим, крім способу відображення інформації.

Важливо пам'ятати про один нюанс: обсяг спожитої води виводиться на циферблат в літрах, але під час подавання показників потрібно переводити їх в кубометри. Зазвичай для цього цифру розділяють комою або виділяють споживання в літрах іншим кольором.

Наприклад, якщо ви бачите на вашому лічильнику води цифру 000123,456, то передається лише 123 (саме ці числа вказують на використаний об'єм води в кубометрах). А ось 456 — це обсяг води в літрах.

Цифру можна округлити в більшу чи меншу сторону — великої ролі це не гратиме.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду