В Міненерго заявили, що тарифи на електрику доведеться підвищити: коли очікувати

13:50, 30 квітня 2023
Зараз уряд і НКРЕКП вирішують, наскільки потрібно буде збільшити тариф.
В Міненерго заявили, що тарифи на електрику доведеться підвищити: коли очікувати
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Рішення про підвищення тарифів на електроенергію для населення доведеться схвалити, інакше енергосистема не зможе підготуватися до наступної зими. Про заявив заступник міністра енергетики Фарід Сафаров в ефірі телемарафону.

Скоріш за все, тарифи доведеться підвищувати перед опалювальним сезоном, зазначив він. 

"Будь-які зміни тарифів в піки зростання - це важкі та вимушені рішення. Наразі уряд і НКРЕКП опрацьовують питання, щоб зрозуміти, наскільки потрібно збільшувати тариф. Але все одно доведеться таке рішення ухвалити, оскільки інакше енергетика не зможе не те що відновитися, а й підготуватися до наступної зими, яка може бути набагато складнішою, ніж попередня", - сказав Сафаров.

Заступник міністра також зазначив, що для вразливих категорій населення буде надаватися допомога, щоб вони могли сплачувати за електроенергію. Джерелами фінансування можуть бути надходження від експорту електроенергії та фінансова допомога партнерів, про що зараз ведуться перемовини.

Сафаров додав, що міжнародні партнери надають підтримку і сфері відновлення української енергетики. Наразі Україна вже отримала 150 млн євро від ЄС для фонду підтримки енергетики та 200 млн гранту від Світового банку. Але, за його словами, цих ресурсів недостатньо.

Нагадаємо, що Кабмін продовжив дію фіксованого тарифу на електроенергію для населення ще на місяць.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області