Раді пропонують розширити функції Служби у справах дітей

17:13, 26 травня 2023
На Службу пропонують покласти відповідальність за належне оформленню документів, необхідних для отримання встановлених законодавством пільг та допомог для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Раді пропонують розширити функції Служби у справах дітей
Фото: khm.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №9324 про підвищення ефективності прийняття рішень, направлених на забезпечення захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Даним законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та
дітей, позбавлених батьківського піклування» щодо покладення обов’язку на представника органів опіки та піклування під час участі у судових засіданнях  діяти неупереджено, виходячи з необхідності максимального врахування інтересів дитини.

Також передбачено розширення функції Служби у справах дітей в частині сприяння належному оформленню документів, необхідних для отримання встановлених законодавством пільг та допомог для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (за зверненням заявника).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді