Зернова ініціатива знову зупинена: росія заблокувала реєстрацію вхідного флоту до всіх портів України

15:45, 1 червня 2023
У Мінінфраструктури висловили сподівання, що партнери по Ініціативі знайдуть рішення та припинять цей шантаж росії всього світу.
Зернова ініціатива знову зупинена: росія заблокувала реєстрацію вхідного флоту до всіх портів України
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Зернова ініціатива знову припинила роботу, оскільки рф заблокувала реєстрацію вхідного флоту до всіх портів України. Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Спільний координаційний центр (СКЦ) в Стамбулі оголосив про неможливість складання інспекційного плану на 1 червня через чергову безпідставну відмову російської делегації реєструвати вхідний флот до участі в Ініціативі.

Так, впродовж двох днів, 30 та 31 травня, росія без пояснень зареєструвала для інспекції лише 1 вхідне судно на порт «Чорноморськ», в той час коли інші сторони СКЦ підтвердили до участі в Чорноморській Ініціативі 10 суден на три порти.

Деструктивна позиція росії та відсутність зареєстрованих суден на інспекцію унеможливлює складання інспекційного плану на сьогодні, про що всі сторони були повідомлені Секретаріатом СКЦ», йдеться у повідомленні міністерства.

Там зазначають, що наразі в черзі на інспекцію в територіальних водах Туреччини очікують 50 суден, на які має бути завантажено 2,4 мільйона тонн продовольства для світу, що майже вдвічі більший обсяг, ніж було експортовано в травні.

А деякі судна, додають у відомстві, очікують інспекції СКЦ понад 3 місяці.

«Росія в черговий раз знайшла спосіб обмежити світ в їжі. Блокування реєстрації нового вхідного флоту, як і блокування найбільшого порту «Південний», є грубим порушенням умов Зернової ініціативи, під якою підписалась і країна-агресор», резюмували у Мініфраструктури та висловили сподівання, що партнери по Ініціативі знайдуть рішення та припинять цей шантаж росії всього світу.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду