Кабмін провів засідання: які рішення ухвалили 6 червня

17:00, 6 червня 2023
Внесено зміни до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування ВПО та внесено зміни до Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.
Кабмін провів засідання: які рішення ухвалили 6 червня
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У вівторок, 6 червня, Кабінет міністрів провів засідання. Про це повідомив представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук.

— Схвалено проект Закону «Про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства України щодо особливостей провадження у справах за зверненнями центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр». Законопроектом передбачається внести зміни та доповнення до Кодексу адміністративного судочинства України щодо визначення особливостей провадження у справах за зверненнями центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, що забезпечить швидке реагування, у разі виявлення порушень вимог законодавства з питань користування надрами.

— Схвалено проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо цифровізації виконавчого провадження». Законопроектом передбачено розширення функціоналу автоматизованої системи виконавчого провадження, зокрема, щодо взаємодії виконавців з державними органами, банками, іншими фінансовими установами, небанківськими надавачами платіжних послуг, емітентами електронних грошей; формування відомостей, необхідних для обрахування розмірів винагороди державних виконавців; автоматизацію інших процесів діяльності органів державної виконавчої служби та приватних виконавців для здійснення виконавчого провадження (відповідні взаємодії будуть здійснюватися автоматизовано). Пропонується запровадження взаємодії між Єдиним реєстром боржників та іншими реєстрами з метою недопущення відчуження боржником майна (відповідні взаємодії будуть здійснюватися автоматизовано). Передбачено можливість формування довідки про наявність/відсутність відомостей про особу в Єдиному реєстрі боржників, у тому числі з накладеним кваліфікованим електронним підписом за формою, встановленою Міністерством юстиції України (формування відповідної довідки буде здійснюватися автоматизовано) тощо.

— Затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на реалізацію проекту «Програма підтримки професійно-технічної освіти в Україні». Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Створення Центрів професійної досконалості», джерелом надходження яких є кредитні кошти, отримані відповідно до Фінансової угоди «Програма підтримки професійно-технічної освіти в Україні» між Україною та Європейським інвестиційним банком, ратифікованої ЗУ «Про ратифікацію Фінансової угоди «Програма підтримки професійно-технічної освіти в Україні» між Україною та Європейським інвестиційним банком». Реалізація проекту передбачає здійснення будівництва та/або реконструкції закладів професійної (професійно-технічної) освіти і належного їх обладнання з подальшим набуттям закладами статусу центрів професійної досконалості.

— Утворено як юридичну особу публічного права Центрально-південне міжрегіональне управління Державної міграційної служби шляхом злиття Управління Державної міграційної служби в Кіровоградській області та Управління Державної міграційної служби в Черкаській області. Передбачено, що місцезнаходженням Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби є м. Кропивницький.

— Здійснено вихід з Угоди про обмін правовою інформацією, вчиненої 21.10.1994 у Москві. Це обумовить припинення зобовʼязань щодо співробітництва у сфері обміну правовою інформацією з державами учасницями СНД, зокрема з РФ та РБ.

— Внесено зміни до Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон і до Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України. Установлено, що до запровадження інформаційної взаємодії між Єдиним державним демографічним реєстром та Державним реєстром актів цивільного стану громадян, під час оформлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон відомості Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження фізичної особи та її походження отримуються ДМС, її територіальними органами / територіальними підрозділами, закордонними дипломатичними установами у формі витягу шляхом безпосереднього доступу до Державного реєстру актів цивільного стану громадян. У разі відсутності в Єдиному державному демографічному реєстрі відомостей про зареєстровані акти цивільного стану про народження фізичної особи та її походження, усиновлення, позбавлення та поновлення батьківських прав, шлюб, розірвання шлюбу, зміну імені, смерть, які підлягають обовʼязковому внесенню до Реєстру, в обсязі, необхідному для ідентифікації особи у звʼязку з оформленням (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміном паспорта громадянина України для виїзду за кордон, такі відомості з Державного реєстру актів цивільного стану громадян отримуються в порядку інформаційної взаємодії через систему електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів у порядку, передбаченому законодавством. У разі відсутності інформації в Державному реєстрі актів цивільного стану або якщо інформація про особу потребує перевірки, одержання відомостей про особу здійснюється шляхом надсилання запитів до відділів державної реєстрації актів цивільного стану та надання відповідей на них на паперових носіях.

— Внесено зміни до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Уточнено, що компенсація надається роботодавцю за працевлаштування BПО, які отримали статус після введення Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 воєнного стану. Організовано моніторинг збереження зайнятості працівників центрами зайнятості. Передбачено врахування податкової звітності за останній звітний період на дату подання заяви на отримання компенсації.

— Затверджено склад Наглядової ради Національного антидопінгового центру. Визнано таким, що втратило чинність розпорядження КМУ від 12.02.2020 N 127 «Про затвердження складу Наглядової ради антидопінгового контролю».

— Передано частину бюджетних призначень, передбачених Міністерству внутрішніх справ на 2023 рік у загальному фонді державного бюджету за програмою «Забезпечення діяльності сил цивільного захисту», Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України на нову бюджетну програму для забезпечення функціонування бюджетної установи «Центр гуманітарного розмінування». Здійснено в межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту

Секретаріату КМУ на 2023 рік, перерозподіл видатків шляхом зменшення обсягу видатків споживання за програмою «Керівництво та управління у сфері регулювання азартних ігор та лотерей» на суму 2 млн. 688 тис. гривень; зменшення обсягу видатків споживання за програмою «Фінансова підтримка газети «Урядовий курʼєр» на суму 1 млн. 529,4 тис. гривень; встановлення обсягу видатків на суму 4 млн. 218, 4 тис. гривень на нову бюджетну програму для забезпечення функціонування бюджетної установи «Центр гуманітарного розмінування».

— Виділено Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів (для Державного агентства водних ресурсів) 120 млн. 458,5 тис. гривень для здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру внаслідок порушення сталого забезпечення населення м. Миколаєва питною водою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду