На Львівщині інспектори виявили використання праці неповнолітніх на сміттєзвалищі без належного оформлення трудових відносин

19:33, 15 червня 2023
За результатом проведеного заходу ГУ НП у Львівській області вживаються заходи реагування в межах повноважень.
На Львівщині інспектори виявили використання праці неповнолітніх на сміттєзвалищі без належного оформлення трудових відносин
Джерело фото: facebook.com/zmu.dsp.lviv
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Фахівцями Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці спільно з представниками ГУ Національної поліції у Львівській області проведено інформаційно-розʼяснювальну роботу у субʼєкта господарювання сміттєпереробної галузі щодо використання незадекларованої праці неповнолітніх осіб.

Про це повідомили у пресслужбі міжрегіональне управління Державної служби з питань праці.

«Під час проведення заходу виявлено використання праці неповнолітніх без належного оформлення трудових відносин», - сказано у повідомленні.

У міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці зазначають, що відповідно до статті 3 Конвенції про заборону та негайні заходи щодо ліквідації найгірших форм дитячої праці №182, примусова чи обов’язкова праця належить до однієї з найгірших форм дитячої праці.

Стаття 43 Конституції України забороняє використання примусової праці та використання праці неповнолітніх на небезпечних для їхнього здоров’я роботах.

Законом України «Про охорону праці» статтею 11, заборонено застосування праці неповнолітніх, тобто осіб до 18 років на важких роботах і на роботах зі шкідливими умовами праці, на підземних роботах, залучати до нічних, надурочних робіт та робіт у вихідні дні.

«За результатом проведеного спільного заходу ГУ НП у Львівській області вживаються заходи реагування в межах повноважень.

Нагадуємо, що за експлуатацію дитини, яка не досягла віку, з якого законодавством дозволяється працевлаштування, шляхом використання її праці, передбачена кримінальна відповідальність згідно зі статтею 150 КК України», - сказано у повідомленні.

Джерело фото: facebook.com/zmu.dsp.lviv

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду