Ворог намагається заплутати ППО — подробиці нічної атаки рф на Україну

10:39, 20 червня 2023
Ворог намагається заплутати протиповітряну оборону, прокладаючи заздалегідь нові маршрути по різних областях, щоб роззосередити увагу ППО.
Ворог намагається заплутати ППО — подробиці нічної атаки рф на Україну
Фото: weukraine.tv
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як повідомлялося, у ніч проти 20 червня ворог завдав удару іранськими баражуючими боєприпасами «Shahed-136/131» по військових та інфраструктурних об’єктах України. ППО вдалося збити 32 дрони з 35, однак зафіксовані і влучання. Крім того противник застосував ракети «Іскандер-М» і С-300.

За словами речника Повітряних сил Юрія Ігната, окупанти атакували північ та південь України з аеродрому Сєща Брянської області, а також з південного напрямку – східного узбережжя Азовського моря. Саме туди доставляють дрони після того, як їх отримує москва.

«Атакують дрони саме звідти в нічний час, що ускладнює роботу протиповітряної оборони. Маю на увазі мобільні вогневі групи, тому що не у всіх підрозділів, які збивають ці «шахеди» є радіолокаційна прив'язка до цілі. Мають ці дрони збиватися в більшості випадків стрілецькою зброєю, як би нам того хотілося, але доводиться застосовувати більш потужні зенітно-ракетні системи, тому що загроза від дронів доволі таки серйозна», - розповів він в ефірі національного телемарафону.

За словами речник Повітряних сил, вночі рф запустила 35 дронів з північного та південного напрямків. Основний напрямок атаки – Київська область. Там було знищено більшість БПЛА – понад 20 «шахедів».

«32 дрони з 35 – знищено силами та засобами Сил оборони: 30 – Повітряними силами, і ще два «шахеди» знищено підрозділами Сухопутних військ. Крім того противник застосував ракети, які летять по балістичній траєкторії «Іскандер-М», а також С-300 – зенітні ракети, які противник застосовує по наземних цілях. У Запоріжжі це відбулось, там уточнюються наслідки. Зафіксовано влучання на Львівщині», - зазначив Ігнат.

Він зауважив, що ворог намагається заплутати протиповітряну оборону, прокладаючи заздалегідь нові маршрути по різних областях, щоб роззосередити увагу ППО.

«Щоб ми витрачали на них сили та засоби, зенітні керовані ракети. І ще це робиться для виявлення систем протиповітряної оборони», - резюмував Ігнат.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва