У Повітряних силах повідомили, що рф використовує погіршення погодних умов для атак по Україні

09:42, 14 липня 2023
Хмарність ускладнює роботу мобільних вогневих груп, які мусять бачити об'єкт, бачити повітряну ціль, щоб прицілитись, — речник Повітряних сил Юрій Ігнат.
У Повітряних силах повідомили, що рф використовує погіршення погодних умов для атак по Україні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Російська армія використовує погіршення погодних умов для повітряних атак по Україні. Адже висока хмарність заважає прицілитися українським оборонцям. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, окупанти цілеспрямовано використовують темну пору доби та "примхи погоди". Ігнат наголошує, що "погода впливає на будь-які об'єкти, які є у небі, та на роботу пілотованої авіації".

"Ворог, можливо, хотів скористатися примхами погоди. Хмарність ускладнює роботу мобільних вогневих груп, які мусять бачити об'єкт, бачити повітряну ціль, щоб прицілитись", - розповів представник ПС. 

Що стосується і крилатих ракет, і "Shahed", пояснив Ігнат, то тут погода не надто впливає. Адже вони летять по своєму заданому маршруту.

"Якщо буде якийсь сильний вітер боковий, обмерзання з перепадом температур, то це може впливати на "Shahed", які запускають через Азовське море. Зараз, як бачимо, противник застосовує їх і навіть в таку погоду, коли є і хмарність, і зливи", - додав Ігнат.

Нагадаємо, що вночі українська ППО ліквідувала 16 ударних дронів і сім розвідувальних БПЛА.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду