Мобілізований з Одещини помер від нападу епілепсії після прибуття до частини: прокуратура розслідує обставини події

16:00, 7 серпня 2023
Під час досудового розслідування слідчі перевіряють законність призову його на військову службу.
Мобілізований з Одещини помер від нападу епілепсії після прибуття до частини: прокуратура розслідує обставини події
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокурори перевіряють обставини мобілізації та смерті мешканця смт. Ширяєво Одеської області, який помер після прибуття у військову частину.  Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

«Прокурорами здійснюється нагляд у вигляді процесуального керівництва у низці кримінальних проваджень за фактом смерті мешканця смт. Ширяєво Одеської області, який був призваний по мобілізації з вадами здоров’я.

Зокрема, після виконання невідкладних слідчих дій, розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 КК України, за фактом смерті 01.08.2023 о 22 год. військовослужбовця однієї з військових частин Миколаївщини, під час якого встановлюються  фактичні причини смерті останнього в день прибуття у розташування військової частини», — йдеться у повідомленні.

Також, прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 425 КК України щодо можливого недбалого ставлення до військової служби службових осіб Березівського ТЦК та СП Одеської області.

Під час досудового розслідування слідчі перевіряють законність призову на військову службу громадянина з урахуванням стану його здоров’я.

«Крім того, Миколаївською спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони Південного регіону розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 4 ст. 425 КК України щодо можливого недбалого ставлення до військової служби службових осіб медичної служби однієї з військових частин Миколаївщини», — йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування слідчі перевіряють своєчасність надання військовослужбовцю кваліфікованої невідкладної медичної допомоги після приступу епілепсії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді