На Донеччині викрили жіночу агентурну мережу, яка працювала на ФСБ і «вагнерівців»

13:10, 8 серпня 2023
За даними СБУ, вони збирали розвіддані про кількість і передислокацію військової техніки Сил оборони на території регіону.
На Донеччині викрили жіночу агентурну мережу, яка працювала на ФСБ і «вагнерівців»
Фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Донеччині Служба безпеки викрила жіночу агентурну мережу, яка працювала на ФСБ та "вагнерівців".

Зазначається, що особливістю ворожої групи було те, що вона складалася тільки з місцевих жінок, що підтримали збройну агресію рф проти України. 

СБУ повідомляє, що зрадниці одночасно працювали на ФСБ і приватну військову компанію "Вагнер". Вони збирали розвіддані про кількість і передислокацію військової техніки Сил оборони на території регіону.

"Передусім вони намагались виявити і «злити» агресору напрямки вильотів бойової авіації ЗСУ, у тому числі ударних гелікоптерів під Авдіївкою. Також їх цікавили маршрути переміщення важкої бронетехніки українських військ з прифронтових територій на передову. Для збору розвідувальної інформації фігурантки обходили місцевість і приховано робили фотознімки українських об’єктів. Усі отримані відомості передавали за двома каналами зв’язку - російському куратору з ФСБ і представнику "вагнерівців", - йдеться в повідомленні.

СБУ затримала трьох учасниць російської агентури під час збору ними розвідданих і встановила особу резидентки (старшої) ворожої групи, яка на початку повномасштабного вторгнення виїхала до рф для координації "підопічних".

За даними слідства, всі чотири російські агентки - жительки Покровського району Донеччини. Їх усіх ще до 24 лютого 2022 року завербували російські спецслужби, і до  певного часу вони чекали вказівок.

Затриманим жінкам повідомили про підозру і взяли під варту. Агенткам загрожує довічне ув’язнення.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду