Підроблені довідки для виїзду за кордон за $4000: у Києві голові ВЛК повідомлено про підозру

10:37, 25 серпня 2023
До схеми було залучено 9 осіб, у тому числі працівники медустанов та члени військово-лікарських комісій.
Підроблені довідки для виїзду за кордон за $4000: у Києві голові ВЛК повідомлено про підозру
Фото: Офіс Генпрокурора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві голові військово-лікарської комісії Подільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки повідомлено про підозру у підробленні довідок для виїзду військовозобов’язаних за кордон. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, підозрюваний разом із спільниками допомагав виготовляти довідки про непридатність чоловіків до проходження військової служби з подальшим зняттям з військового обліку. В подальшому ці документи були підставою для перетину державного кордону України.

Вартість послуги з виготовлення фальсифікованих медичних документів становила від 3 до 4 тис доларів з людини.

«Загалом до схеми були залучені 9 осіб, які підшуковували охочих уникнути мобілізації, а також особи, які безпосередньо виготовляли пакет необхідних документів – працівники медичних установ столиці, члени військово-лікарських комісій.

Вони організовували підготовку та видачу чоловікам призовного віку документів з фальшивими діагнозами для визнання їх непридатними для військової служби», — йдеться у повідомленні.

Діяльність групи була викрита під час підготовки пакету документів для трьох чоловіків призовного віку та одержання від них грошових коштів.

За результатами слідчих дій у лютому 2023 року голові ВЛК Оболонського ТЦК та СП, а також 6 лікарям повідомили про підозру у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України, у тому числі трьом з них - у складі організованої групи.

Під час подальшого розслідування правоохоронці встановили причетність до цього кримінального правопорушення голови ВЛК Подільського ТЦК та СП у м. Києві.

Фото: Офіс Генпрокурора

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України