У київському метро з'являться інклюзивні потяги

12:40, 26 серпня 2023
У метро будуть їздити потяги зі спеціально обладнаними місцями для пасажирів на колісних кріслах.
У київському метро з'являться інклюзивні потяги
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В київському метрополітені з'являться інклюзивні потяги, в яких можна буде вільно переходити з вагона у вагон через герметичні коридори. Крюківський вагонобудівний завод виграв у тендері на постачання поїздів метро на 79,2 мільйона євро, пише БізнесЦензор

Зазначається, що у довжину поїзд буде 97 метрів, а його конструкційна швидкість сягатиме 90 км/год, загальна місткість з урахуванням стоячих пасажирів 1650 людей. Призначений термін служби обіцяють 50 років.

Крім цього, у вагонах будуть передбачені два інклюзивних, спеціально обладнаних місця для людей у колісному кріслі. Також пасажири зможуть вільно пересуватися із вагона до вагона через герметичні переходи.

За словами представників компанії, пропозицію ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод" погодили з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

До контракту, окрім поїздів, також входять запчастини, витратні матеріали, устаткування та інструменти для обслуговування, ремонту і супутніх послуг.

Наразі, згідно із протоколом, очікується робота з укладання контракту та інші процедури, а також власне виготовлення та передача замовнику готової продукції.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська