КСУ розпочав розгляд справи щодо конституційності «харківських угод»

18:38, 7 вересня 2023
Конституційний Суд розглядає справу щодо конституційності Угоди між Україною та РФ з питань перебування Чорноморського флоту росії на території України.
КСУ розпочав розгляд справи щодо конституційності «харківських угод»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Велика палата Конституційного Суду України 7 вересня розпочала розгляд справи щодо конституційності «харківських угод». Про це повідомив офіційний сайт КСУ.

«У четвер, 7 вересня, Велика палата на відкритій частині пленарного засідання у формі письмового провадження розпочала розгляд справи за конституційним зверненням 49 народних депутатів України про надання висновку щодо конституційності Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України від 21 квітня 2010 року, ратифікованої Законом України „Про ратифікацію Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України“ від 27 квітня 2010 року № 2153–VI», - сказано у повідомленні.

У КСУ додають, що у цій справі Суд оголосив перерву. Її розгляд Суд продовжить на відкритій частині одного з наступних пленарних засідань.

Раніше ми писали, що Конституційний Суд відкрив провадження у справі щодо конституційності «харківських угод».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України