Екскерівника «АК Київводоканал» підозрюють у розтраті 64 млн гривень

20:03, 26 вересня 2023
Екскерівнику «АК Водоканал» пред'явили підозру в розтраті 64 мільйонів гривень на «передислокації» плавучої насосної станції.
Екскерівника «АК Київводоканал» підозрюють у розтраті 64 млн гривень
Джерело фото: Kyiv City Guide
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Колишньому керівнику ПрАТ «АК Київводоканал» було повідомлено про підозру у розтраті бюджетних коштів у великих розмірах через зловживання службовим становищем, – повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними слідства, у березні 2022 року за ініціативою колишнього посадовця та директорів двох департаментів КМДА було прийнято рішення про передислокацію плавучої насосної станції, хоча ця станція не підлягала експлуатації через свій технічний стан.

Не зважаючи на це, з резервного фонду бюджету міста Києва було витрачено 64 мільйони гривень, що становить 90% від загальної вартості запланованих робіт. Наразі роботи з передислокації станції так і не виконано, і грошові кошти були витрачені безпідставно.

Раніше в рамках цього кримінального провадження прокуратура повідомила про підозру у службовій недбалості директорам двох департаментів КМДА, які не перевірили технічний стан споруди перед розпорядженням її передислокацією.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду