У Рівному судитимуть «народну артистку» за концерти в москві

20:53, 3 жовтня 2023
«Народну артистку» судитимуть за участь в концерті в москві, присвяченому окупації частини території України.
У Рівному судитимуть «народну артистку» за концерти в москві
Джерело фото: Управління СБ України в Рівненській області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки України спільно з Рівненською обласною прокуратурою довела до суду справу щодо жительки Херсонщини, яку звинувачують у колабораційній діяльності та участі у заходах, які сприяли державі-агресору, російській федерації, – повідомили в Управлінні СБ України в Рівненській області.

Ця жінка, яка має почесне звання «народний артист України», отримала обвинувачення у тому, що вона погодилася виступити на мітингу-концерті в москві, який був присвячений тимчасовій окупації частини території України. Вона активно сприяла поширенню дезінформації серед світової спільноти, намагаючись передати повідомлення про те, що українці підтримують дії російських окупантів.

Служба безпеки України звинувачує її в порушенні статті 111-1 Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за організацію та проведення політичних заходів, інформаційної діяльності, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації або збройних формувань. За цю статтю передбачена серйозна покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років, позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, а також конфіскація майна або без такої.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Ганечко
    Олена Ганечко
    член Ради суддів України, суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Галина Мигаль
    Галина Мигаль
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • В'ячеслав Пєсков
    В'ячеслав Пєсков
    суддя Великої Палати Верховного Суду