На Київщині знайшли золоті прикраси часів Гетьманщини

10:24, 2 листопада 2023
Вчені вважають знахідку рідкісним скарбом часів Гетьманщини.
На Київщині знайшли золоті прикраси часів Гетьманщини
Джерело фото: Інститут археології Національної академії наук України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вчені з Інституту археології Національної академії наук України виявили надзвичайно цінний скарб, який датується XVII—XVIII століттями, під час археологічних розкопок у місті Біла Церква, що на Київщині. За словами експертів, ця знахідка представляє собою раритет і є своєрідною подарунковою коробкою з минулого, – повідомляє Інститут археології Національної академії наук України.

Знайдений скарб складається з 12 вишуканих золотих прикрас та близько 28 грамів перламутрового бісеру, які були дбайливо заховані у невеликій керамічній посудині. Вчені вважають, що ці цінності датуються періодом Гетьманщини та пов'язані з важливими подіями історії України.

Скарб часів Гетьманщини є надзвичайно важливою знахідкою, яка має значення як для науки, так і для суспільства в цілому. Він свідчить про високий рівень розвитку матеріальної культури українського населення і вказує на велике значення ювелірного мистецтва в період Козацької держави. Усі знайдені предмети були передані на зберігання до фондів Археологічного музею Інституту археології НАН України і незабаром будуть включені до його експозиції, даруючи відвідувачам можливість поглибити своє знання про історію та культуру України.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України