У НБУ відповіли, чи планують змінювати дизайн монет 1 та 2 грн

22:31, 19 листопада 2023
У 2021 році НБУ відгукнувся на такі скарги українців і почав готуватися до змін.
У НБУ відповіли, чи планують змінювати дизайн монет 1 та 2 грн
Джерело фото: НБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Монети 1 та 2 грн іноді складно розрізнити. Заступник голови НБУ Олексій Шабан в інтерв’ю «The Page» відповів, чи планує Нацбанк змінювати їхній дизайн.

Олексій Шабан зазначив, що у 2021 році НБУ відгукнувся на такі скарги українців і почав готуватися до змін: сформували робочу групу, провели фокус-групи, розпочали обговорення можливих змін дизайну однієї з цих монет.

«Через повномасштабну війну у лютому минулого року цю роботу поставили на паузу, але після стабілізації ситуації в країні ми повернемось до неї.

Взагалі оновлення дизайну банкнотно-монетного ряду – це постійний процес для всіх центральних банків, і НБУ в цьому питанні – не виняток. Такі зміни повинні проводитися в середньому раз на сім – десять років, насамперед для підвищення захищеності готівки. Додам, що, на нашу думку, майбутні зміни дизайну мають проводитися в діалозі з громадським суспільством», - розповів заступник голови НБУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва