Суд спрямував на потреби ЗСУ понад 120 тисяч гривень застави

22:40, 20 листопада 2023
За клопотанням прокурора на потреби української армії спрямовано 123 340 грн застави, яка була внесена підозрюваним, який зараз перебуває в міжнародному розшуку.
Суд спрямував на потреби ЗСУ понад 120 тисяч гривень застави
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суд у Харківській області вирішив спрямувати суму застави у розмірі 123 340 гривень, яка була внесена підозрюваним, в дохід держави. У подальшому кошти пішли на потреби Збройних Сил України, – повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Підозрюваного обвинувачують у грабежі та наданні неправомірної вигоди службовій особі за частинами 2 та 3 статті 186 та 369 Кримінального кодексу України. В ході попереднього розслідування йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, яку підозрюваний успішно вніс, і був звільнений.

Однак після виходу на свободу підозрюваний не виконував процесуальних обов'язків, не з'являвся на судові засідання та не повідомляв про причини відсутності. Пізніше встановлено, що він покинув межі України, і зараз його оголошено в міжнародний розшук.

Прокурор вніс клопотання до суду щодо перерахування залученої застави у вигляді благодійного внеску на підтримку української армії, яке було задоволено судом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України