Як в Україні перевірятимуть бізнес: новий голова АМКУ Павло Кириленко розкрив деталі

12:53, 29 листопада 2023
Павло Кириленко наголосив, що бізнесу будуть повідомляти про перевірку, а на її проведення буде необхідне відповідне рішення суду.
Як в Україні перевірятимуть бізнес: новий голова АМКУ Павло Кириленко розкрив деталі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Новопризначений голова Антимонопольного комітету Павло Кириленко, коментуючи законодавчі розширення функцій Комітету, заявив, що АМКУ буде повідомляти бізнес про проведення перевірок, а сам процес не буде схожим на слідчі дії. Про це в він сказав інтерв’ю Forbes.

За його словами, перевірки з виїздом до суб’єкта господарювання можуть проводитися у випадку, якщо АМКУ не зможе отримати інформацію іншим чином.

«Ніхто не буде починати розгляд справи з безпосереднім виходом на перевірку без належних і вагомих на те підстав», - сказав він.

Павло Кириленко наголосив, що процес перевірок буде схожий на слідчі дії, якими займатимуться працівники структурних підрозділів Антимонопольного комітету.

«Алгоритм роботи ще формується. Бізнесу будуть повідомляти про проведення перевірки. При цьому необхідне відповідне рішення суду на її проведення. Працівники АМКУ мають безперешкодно заходити у приміщення та можуть вилучати необхідні документи, електронні носії та за потреби опломбовувати приміщення, в якому проводилася перевірка», - зазначив він.

Також голова Антимонопольного комітету, відповідаючи на питання, у яких сферах бізнесу в першу чергу чекати перевірок, заявив, що не йдеться про середній чи малий бізнес.

«Така дія може бути необхідна під час розгляду справ великих промислових груп», - додав він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва