АРМА закликає АМКУ не затягувати процес управління арештованими активами

17:40, 29 листопада 2023
АРМА вирішило відповісти АМКУ: Встановлення прямої залежності між швидкістю розгляду заявок на концентрацію з боку АМКУ та розширенням його повноважень матиме тяжкі наслідки.
АРМА закликає АМКУ не затягувати процес управління арештованими активами
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У зв’язку з оприлюдненням одним з бізнес-видань інтерв’ю з керівником Антимонопольного комітету України Павлом Кириленком Агентство з розшуку та менеджменту активів заявляє про наступне.

Встановлення прямої залежності між швидкістю розгляду заявок на концентрацію з боку АМКУ та розширенням його повноважень матиме тяжкі наслідки у вигляді унеможливлення вчасних надходжень до державного бюджету.

АРМА зазначає, що розгляд заявок на концентрацію має тривати від одного до трьох місяців згідно чинного законодавства.

Наприклад, справа про отримання дозволу на концентрацію ТОВ «Карпатські мінеральні води» вже розглядається АМКУ протягом 2 місяців з моменту отримання відповідної заяви від АРМА.

АРМА відзначає, що прискорення вирішення таких справ не може стати приводом для ускладнення чи затримки управління арештованими активами, що є питанням поза компетенцією АМКУ.

Зазначається, що АРМА активно впроваджує низку нормативно-правових документів, спрямованих на прозоре управління активами та їх ефективну реалізацію через платформи «Прозоро» та «Прозоро.Продажі» з метою збільшення доходів держбюджету.

Агентство очікує від АМКУ своєчасного виконання власних обов'язків, які не повинні заважати вирішенню державницьких завдань та спільних ініціатив для прискорення управління арештованими активами й наповнення держбюджету.

Нагадаємо, що новопризначений голова Антимонопольного комітету Павло Кириленко, коментуючи законодавчі розширення функцій Комітету, заявив, що АМКУ буде повідомляти бізнес про проведення перевірок, а сам процес не буде схожим на слідчі дії.

«Для того щоб ми реагували швидше, потрібне розширення повноважень АМКУ щодо конкурсів АРМА та ФДМУ», – сказав Кириленко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України