НБУ повернув усю готівку у гривнях, яку українські біженці обміняли за кордоном у 2022 році

10:14, 1 грудня 2023
Нацбанк повернув 970 164 300 гривень готівкою.
НБУ повернув усю готівку у гривнях, яку українські біженці обміняли за кордоном у 2022 році
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк України спільно з Національним банком Польщі успішно завершили проєкт повернення готівкових коштів у гривнях, які були обмінені за кордоном українськими біженцями. Про це повідомила пресслужба НБУ.

НБУ отримав повну суму готівкових гривень, що були обмінені у європейських центральних банках протягом 2022 року. Згідно угод, після завершення обміну коштів, Національний банк України відновив гривні, що надійшли до центральних банків, загальна сума яких становить 970 164 300 гривень.

У 2022 році НБУ уклав угоди з центральними банками Польщі, Швейцарії, Бельгії, Латвії, Німеччини, Італії, Литви, Мальти, Швеції та Нідерландів. Ці угоди передбачали можливість обміну готівкових гривень на місцеву валюту для українських громадян, які були змушені залишити країну через воєнні події.

Вже за місяць після початку повномасштабного конфлікту, НБУ спільно з Національним банком Польщі запустили обмін готівкових гривень на злоті в Польщі. Це стало частиною масштабної програми обміну готівкової гривні, реалізованої спільно з іншими центральними банками Європи. Ця співпраця винесла Національному банку України і Національному банку Польщі нагороду Central Banking Award 2023 року у номінації "Currency Manager".

Нагадаємо, НБУ дозволив банкам та обмінникам продавати готівковий долар і євро громадянам у необмежених обсягах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва