Повістки надходитимуть на електронні пошти: Веніславський анонсував законопроєкт

19:11, 5 грудня 2023
Вручення повісток відбуватиметься через електронну пошту і рекомендованим листом, – Федір Веніславський.
Повістки надходитимуть на електронні пошти: Веніславський анонсував законопроєкт
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховній Раді готується законопроєкт щодо змін у мобілізації, в якому передбачено нові норми щодо вручення повісток, зокрема,  через електронну пошту та рекомендованим листом. Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

«У законопроекті ми плануємо прописати можливість вручення повістки не лише особисто під розписку, але і через електронну пошту та рекомендованим листом. Тобто сповіщення про надходження рекомендованого листа надходить до поштової скриньки, а уже сам лист з повісткою мають видати людині особисто в руки відповідними представниками поштових служб. Це так звана публічна повістка», – сказав народний депутат.

Крім того, він зазначив, що в Україні працює електронний кабінет військовозобов'язаних та призовників, містить ідентифікаційні дані громадян, зокрема, актуальні електронні пошти.

За його словами, такі нововведення мають спростити отримання повістки та унеможливити маніпулювання, що особа «нібито не отримує повістку і не порушує закон».

До того ж, Веніславський анонсував закон про обов'язок українців носити із собою військовий квиток.

Раніше ми писали, що Володимир Зеленський заявив, що чекає конкретики у питанні мобілізації – і ці комплексні речі мають опрацьовувати військове керівництво та Міноборони.

Крім того, Олексій Данілов анонсував зміну підходу до мобілізації.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва