Володимир Зеленський заявив, що чекає конкретики у питанні мобілізації – і ці комплексні речі мають опрацьовувати військове керівництво та Міноборони

19:42, 1 грудня 2023
Президент Володимир Зеленський заявив, що поки звучать деякі пропозиції, але він чекає на комплексне і конкретне бачення військового керівництва та Міноборони стосовно мобілізації для того, аби це могла затвердити Ставка Верховного Головнокомандувача.
Володимир Зеленський заявив, що чекає конкретики у питанні мобілізації – і ці комплексні речі мають опрацьовувати військове керівництво та Міноборони
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Ввечері 1 грудня Президент Володимир Зеленський повідомив, що провів засідання Ставки.

Він заявив, що важливо мати конкретику, у тому числі, з питань мобілізації. Також відмітив, що питання має бути представлено комплексно Ставці для затвердження – з боку військового керівництва та Міністерства оборони.

«Конкретні операції із цілком конкретним обґрунтуванням, які дадуть Україні теж цілком конкретні результати. Саме під таку конкретику має бути розраховано все, що необхідно нашій державі, нашим бригадам.
Зокрема, це стосується й питань мобілізації», - підкреслив він.

«Всі в Україні розуміють, що в цій сфері потрібні зміни. І це питання не просто про кількість тих, хто може бути мобілізований. Це питання про терміни – і для кожного, хто зараз у війську, для демобілізації, і для тих, хто прийде у військо. І це питання про умови.

Це комплексні речі, які мають опрацьовувати військове керівництво та Міністерство оборони і які мають бути представлені Ставці для затвердження. Сьогодні були деякі пропозиції – я чекаю на комплексні рішення», - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, 24 листопада Володимир Зеленський сказав, що комплексний план з мобілізації буде представлений вже цього тижня. Глава держави тоді додав, що завдання поставлено Головнокомандувачу Збройних сил Валерію Залужному і міністру оборони Рустему Умєрову, а також прем'єр-міністру Денису Шмигалю, бо ще є економічні питання. «Вони будуть все комплексно доповідати на наступному тижні», - відзначив тоді Зеленський.

Нагадаємо, 24 листопада Зеленський повідомив, що під час засідання Ставки Верховного Головнокомандувача йшлося про мобілізацію, демобілізацію, роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та військово-лікарських комісій, а також ротацію та строковиків.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва