СБУ прогнозує 13 грудня запуск мобільного зв’язку та інтернету «Київстар»

12:09, 13 грудня 2023
За попередніми розрахунками, сьогодні планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету.
СБУ прогнозує 13 грудня запуск мобільного зв’язку та інтернету «Київстар»
Джерело фото: facebook.com/kyivstar
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Службі безпеки України повідомили, що, за попередніми розрахунками, 13 грудня планується відновити фіксований інтернет для домогосподарств, а також розпочати запуск мобільного зв’язку та інтернету «Київстар».

У СБУ зазначили, що кіберфахівці Служби безпеки та спеціалісти «Київстару» у взаємодії з іншими держорганами продовжують роботи з відновлення мережі після вчорашньої хакерської атаки.

«Цифровій інфраструктурі «Київстару» було завдано критичних уражень, тому відновлення всіх послуг із дотриманням необхідних протоколів безпеки вимагає часу», - наголосили у СБУ.

Також у Службі безпеки зазначили, що відповідальність за атаку вже взяло на себе одне з російських псевдохакерських угруповань.

«Воно є хакерським підрозділом головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як гру), яке таким чином публічно легалізує результати своєї злочинної діяльності», - сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду