Недопуск дітей до шкільного укриття є неприпустимим, – Лісовий

16:04, 15 грудня 2023
Оксен Лісовий закликав до людяності під час допуску людей до укриттів.
Недопуск дітей до шкільного укриття є неприпустимим, – Лісовий
Джерело фото: detector.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Святошинському районі столиці охоронець не впустив школярів до укриття під час тривоги, пояснюючи це тим, що вони були із собакою. Міністр освіти і науки Оксен Лісовий назвав цю ситуацію «неприпустимою».

У своєму пості в соціальній мережі Фейсбук Лісовий зазначив: «Учора в одній із київських шкіл дітей не пустили до укриття під час повітряної тривоги, бо вони були із собакою. Така ситуація неприпустима. І прокуратура вже розпочала досудове розслідування за фактом завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані й були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження».

Міністр також зазначив, що випадки, коли людям не дозволяють потрапити до укриття з різних причин, є серйозним питанням безпеки та збереження життів.

«Будь ласка, якщо ви не знаєте, як діяти в якійсь ситуації, у вас немає чіткої інструкції і ви роздумуєте над тим, пускати чи не пускати людину до сховища, – керуйтеся людяністю та загальнолюдськими цінностями», – додав міністр.

Поліція Києва відкрила кримінальне провадження у зв'язку з відмовою охоронця впускати дітей до укриття в одній зі шкіл Святошинського району Києва під час повітряної тривоги 14 грудня.

Крім того, питання недопуску дітей до укриття школи, де вони навчаються у КМВА взяли на особистий контроль.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України