НАДС інформує про зміни у процедурі контролю за додержанням умов реалізації громадянами права на держслужбу

19:39, 18 грудня 2023
Виключено норми, що регламентують здійснення НАДС та його територіальними органами заходів контролю, не передбачених планом заходів контролю.
НАДС інформує про зміни у процедурі контролю за додержанням умов реалізації громадянами права на держслужбу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Набрав чинності наказ Національного агентства України з питань державної служби від 7 вересня 2023 року № 140-23, яким внесено зміни до Порядку здійснення НАДС, його територіальними органами контролю за додержанням визначених Законом України «Про державну службу» умов реалізації громадянами права на державну службу».

Як пояснили у НАДС, зазначені зміни до Порядку спрямовані на удосконалення норм, що регламентують процедуру здійснення контролю та встановлення фактичного стану додержання державними органами умов реалізації права громадян на державну службу, а також попередження можливих порушень законодавства.

Виключено норми, що регламентують здійснення НАДС та його територіальними органами заходів контролю, не передбачених планом заходів контролю. Також, в наказах, на підставі яких здійснюватиметься захід контролю, буде визначено період, за який здійснюється захід контролю.

Нововведення передбачають розширення кола об’єктів заходів контролю за рахунок районів у містах.

Крім того, для більш ефективного здійснення процедури контролю з’явиться можливість зміни суб’єкта заходу контролю за визначеним порядком.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва