Блокада українського кордону: на виїзді з Польщі стоять близько 3 тисяч вантажівок

17:58, 2 січня 2024
Черги з українських вантажівок на польському кордоні стоять на трьох напрямках пунктів пропуску.
Блокада українського кордону: на виїзді з Польщі стоять близько 3 тисяч вантажівок
Джерело фото: УНІАН
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На кордоні між Україною та Польщею наразі утворилися черги, в яких зафіксовано понад три тисячі вантажівок, розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, повідомляє Укрінформ.

За його словами, триває блокування руху на трьох напрямках пунктів пропуску: «Рава-Руська - Гребенне», «Краківець-Корчова», та «Ягодин-Дорогуськ». Станом на ранок, за інформацією польських прикордонників, 1620 вантажівок очікують проїзду у чергах на цих напрямках в напрямку України, більшість з яких сконцентрована навпроти пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська».

Демченко також зазначив, що хоча рух на пункті пропуску «Шегині - Медика» був відновлений 24 грудня, черги залишаються — понад 1200 вантажівок очікують у чергах.

На інших ділянках кордону для вантажівок рух не заблокований, але через події, які відбуваються на території Польщі, водії та перевізники прокладають альтернативні маршрути, що призводить до збільшення трафіку вантажівок у інших напрямках, що, в свою чергу, призводить до зростання черг.

Щодо інших кордонів, на напрямку пункту пропуску «Ужгород» із Словаччиною очікувалося проїзду 200 вантажівок. Черги на кордоні з Угорщиною відсутні, а з Румунією, станом на ранок, на напрямку пункту пропуску «Порубне», очікувалися на проїзд 420 вантажівок.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду