Чернігівська міськрада подала до суду через борг ТЕЦ від попереднього орендаря

08:39, 3 січня 2024
Протягом понад 20 років попередній орендар ТЕЦ заборгував 1,4 мільярда гривень.
Чернігівська міськрада подала до суду через борг ТЕЦ від попереднього орендаря
Джерело фото: Telegram / Олександр Ломако
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Чернігівська міськрада розпочала судовий процес у зв’язку з боргом, що належить Тепловій електроцентралі (ТЕЦ), отриманому від колишнього орендаря. Про це заявив виконувач обов’язків міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Борг у розмірі 1,4 мільярда гривень був переданий місту після повернення ТЕЦ, що перебувала у оренді протягом понад 20 років.

Ломако  зазначив, що цей борг виник внаслідок діяльності колишнього орендаря - компанії «Технова». Згідно з обставинами та законодавством, ми змушені були взяти цей борг на себе. Це було необхідним у жовтні 2023 року, щоб забезпечити Комунальне підприємство «Теплокомуненерго» можливість укладення угоди на постачання газу. Цей крок гарантував укладення договорів на постачання палива.

Він підкреслив, що створені борги є відповідальністю колишнього орендаря та результатом «державної політики в сфері теплогенерації, а не Чернігова та його мешканців».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва