Україні не варто плекати надії на швидкі поставки далекобійних ракет Taurus, — уряд Німеччини

20:23, 3 січня 2024
Берлін побоюється, що німецька зброя може бути використана і для проведення атак углиб рф.
Україні не варто плекати надії на швидкі поставки далекобійних ракет Taurus, — уряд Німеччини
Фото: insightnews.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Німеччина засуджує масовані ракетні обстріли України, але постачати ракети Taurus наразі не планує. Про це заявив представник уряду Німеччини Штеффен Хебестрайтповідомляє Der Spiegel. 

Політик із Християнсько-демократичний союз (ХДС) Норберт Реттген розкритикував федеральний уряд за те, що останній досі не постачає Україні будь-які додаткові системи озброєння великої дальності.

Крилаті ракети Taurus мають дальність дії понад 500 кілометрів і полегшать українській армії атаку на склади зброї та лінії постачання на території рф. Проте Берлін побоюється, що німецька зброя може бути використана і для проведення атак углиб російської території.

Хебестрайт пояснив, що Україні не слід надіятися на те, що поставки Taurus можуть бути здійснені швидко, бо нині питання залишається в "невизначеному" статусі.

Водночас він рішуче засудив нещодавні напади рф. Масовані атаки на цивільну інфраструктуру є воєнним злочином і абсолютно огидні, наголосив він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду