На Хмельниччині чоловік з погрозами вимагав, щоб колишня повернула йому гроші за квіти та косметику: чим закінчилася історія

21:05, 26 січня 2024
Спочатку чоловік вимагав 9 тисяч гривень, а пізніше сума зросла до 28 тисяч.
На Хмельниччині чоловік з погрозами вимагав, щоб колишня повернула йому гроші за квіти та косметику: чим закінчилася історія
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Хмельницькій області судили чоловіка, який вимагав від жінки повернення грошей, які він нібито витратив на неї під час стосунків.  Про це повідомляє Хмельницький апеляційний суд. 

Мешканець Кам’янця-Подільського після розриву стосунків спершу він вимагав у колишньої 9 тис. грн, але згодом сума зросла до 28 тис. грн. У разі неповернення грошей він погрожував фізичною розправою.

Чоловіка затримали після того, як потерпіла під контролем правоохоронців перерахувала йому на банківську картку 28 тис. грн.

Суд першої інстанції визнав чоловіка винним у вимаганні, вчиненому з погрозою вбивства, і призначив два роки іспитового терміну. Також зобов’язав сплатити потерпілій 10 тис. моральної шкоди і судових витрат. Однак, чоловік подав апеляцію. У скарзі заявив, що потерпіла начебто позичила у нього гроші і він просто просив їх повернути.

Суд ці аргументи відхилив, оскільки слідство встановило, що чоловік не мав договірних зобов’язань з потерпілою. У розмовах і переписці жодного разу не просив її повернути борг, а йшлося лише про витрати за період стосунків (на квіти для неї, косметику, салон краси, заправку авто й інше).

Тож вирок суду першої інстанції залишили у силі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду