Продавали авто, які ввезли в країну для ЗСУ: на Буковині судитимуть злочинну групу

23:03, 5 лютого 2024
Через дії злочинної групи державі було завдано 2,2 млн грн збитків.
Продавали авто, які ввезли в країну для ЗСУ: на Буковині судитимуть злочинну групу
Фото: facebook.com/DSI.police.ukraine
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що правоохоронці викрили злочинну групу, яка на підставі підроблених документів завезли в Україну 13 автомобілів нібито для потреб військових. Надалі ці автомобілі продали фізичним особам. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

Організатором групи був 43-річний мешканець Чернівецької області.

«Організатор та двоє його спільників 53-х та 68-и років ввозили на територію України транспортні засоби під виглядом гуманітарної допомоги для подальшої безоплатної передачі військовим. Така «схема» давала зловмисникам змогу завозити транспортні засоби з нульовим розмитненням. Надалі автомобілі   доводили до презентабельного вигляду та продавали фізичним особам», - сказано у повідомленні.

Зазначається, що із серпня 2022 по серпень 2023 років фігуранти завезли до України та реалізували громадянам 13 автомобілів, чим завдали державі збитків на суму понад 2,2 млн грн. Організатор злочинної групи розподіляв отримані у результаті незаконної діяльності кошти між її учасниками.

У вересні минулого року правоохоронці провели 6 обшуків за місцями проживання та в транспортних засобах фігурантів. Під час обшуків правоохоронці вилучили  митні документи, декларації про імпорт гуманітарної допомоги, документацію про передачу автомобілів для потреб ЗСУ та «чорнові» записи.

На підставі зібраних доказів усім учасникам організованої злочинної групи повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 222 (Шахрайство з фінансовими ресурсами) Кримінального кодексу України.

Наразі обвинувальний акт відносно трьох учасників злочинного угруповання за погодженням із Чернівецькою обласною прокуратурою скеровано до суду.

Фото: facebook.com/DSI.police.ukraine

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України