Через Дію тепер можна отримати компенсацію за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю

20:31, 15 лютого 2024
Раніше, щоб отримати допомогу, роботодавцю доводилося їхати до центру зайнятості за місцем провадження діяльності, робити скани необхідних документів і від руки писати заяву.
Через Дію тепер можна отримати компенсацію за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю
Джерело фото: соцмережі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Роботодавці, які найняли людину з інвалідністю, можуть одержати через портал Дія компенсацію за облаштування її робочого місця. Про це повідомили у Мінцифри.

Таку програму Уряд запровадив ще в серпні минулого року. Завдяки їй роботодавці змогли отримувати компенсацію за вже придбані засоби для облаштування робочого місця співробітників з інвалідністю. Зокрема, за меблі, комп’ютери, спеціальні програми та допоміжні системи.

Однак, щоб отримати фінансову допомогу, роботодавцю доводилося їхати до центру зайнятості за місцем провадження діяльності, робити скани необхідних документів і від руки писати заяву. Тепер зробити це можна в кілька кліків на порталі Дія. 

«Це значно спростить та пришвидшить процес отримання фінансової допомоги. А ще змотивує компанії працевлаштовувати осіб з інвалідністю та забезпечувати їм комфортні умови праці», переконані у Мінцифри.

Для того, щоб отримати компенсацію від держави, потрібно:

  • Авторизуватися на порталі Дія за допомогою КЕП.
  • Заповнити заяву: вказати дані про особу з інвалідністю та облаштоване робоче місце.
  • Прикріпити документи, які підтверджують працевлаштування, купівлю допоміжних засобів та довідку медико-соціальної експертної комісії, яка засвідчує інвалідність співробітника. 
  • Вказати IBAN свого рахунку.
  • Підписати заяву КЕПом.

На рішення потрібно очікувати упродовж 13 робочих днів. Якщо воно позитивне — кошти надійдуть на рахунок протягом 5 робочих днів. 

На компенсацію можна податися, якщо співробітник з інвалідністю розпочав працювати у компанії протягом останніх 90 днів на момент подання заяви.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва