USAID передало Україні 57 міні-ТЕЦ

20:22, 15 лютого 2024
Україна отримала від USAID 57 когенераційних установок для тепло- та енергопостачання.
USAID передало Україні 57 міні-ТЕЦ
Джерело фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передало Україні 57 когенераційних газопоршневих установок (КГУ) різної потужності від 50 кВ до 1500 кВ. Про це стало відомо з повідомлення Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

USAID ініціювало цей крок з метою забезпечення стабільного тепло- та енергопостачання в зимовий період. У рамках цієї ініціативи агентство закупило 91 когенераційну установку для 32 міст України та двох університетів. Зараз вже доставлено 57 таких установок.

Згідно з інформацією з Міністерства розвитку громад, ця допомога дозволить теплопостачальним підприємствам згенерувати додатково 56.5 МВт електричної енергії для власних потреб, а також забезпечить теплом близько 1 мільйона громадян та 960 об'єктів соціальної сфери, серед яких школи, лікарні та водоканали.

Допомога від USAID надається в рамках Проєкту енергетичної безпеки (ПЕБ) і є частиною заходів, передбачених Меморандумом про взаєморозуміння між USAID ПЕБ та Міністерством відновлення, підписаним у листопаді 2023 року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва