Катували електричним струмом та били неповнолітнього: повідомлено про підозру трьом поплічникам ворога

14:30, 19 лютого 2024
На Харківщині виявили катівні, де тортурам піддавали громадян України, незалежно від статі чи віку.
Катували електричним струмом та били неповнолітнього: повідомлено про підозру трьом поплічникам ворога
Джерело фото: Національна поліція України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На території окупованої Харківщини виявлено 28 місць катувань, де жорстоко обходилися з неповнолітніми. Про це повідомила Національна поліція.

За словами начальника слідчого управління поліції Харківської області Сергія Болвінова, у регіоні зафіксовано 10 кримінальних проваджень. Найбільше місць катувань знаходиться у містах Ізюм, Куп'янськ, Балаклія та Вовчанськ.

«Найбільшу катівню зафіксували у місті Куп'янськ. Там утримували понад 150 людей одночасно. Хоча це приміщення розраховане для утримання лише 45 людей. Наразі у нас 77 потерпілих у кримінальному провадженні. Історії, які вони розповідають, дуже жахливі», - заявив Болвінов.

Більшість жертв катували електричним струмом та били, деяких утримували в таких умовах понад 100 днів. Катування не мали різниці статі чи віку громадян, всіх ображали та піддавали жорстокому насильству.

Один із випадків відбувся у серпні 2022 року, коли невідомі у балаклавах викрали 16-річного хлопця та змусили його виконувати фізичні вправи. Під час катувань зловмисники намагалися витягти від нього інформацію про інших громадян з активною громадською позицією та учасників збройного конфлікту.

Неповнолітнього обмежували у доступі до їжі та води та протиправно утримували у камері протягом 16 днів разом з іншими постраждалими.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва