Під Києвом судили охоронця житлового комплексу, який сповіщав про прихід ТЦК

18:11, 11 березня 2024
Охоронця засудили на 3 роки позбавлення волі за інформування про прихід військових у Telegram-групі мешканців ЖК.
Під Києвом судили охоронця житлового комплексу, який сповіщав про прихід ТЦК
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Києво-Святошинський районний суд Київської області засудив охоронця житлового комплексу за те, що він інформував мешканців про прихід працівників військкоматів, які адресно видавали повістки.

Згідно з матеріалами слідства, чоловік пропускав працівників на територію комплексу, знаючи їхню мету. Після цього він кілька разів надсилав повідомлення про прихід військових через групу мешканців ЖК у Telegram.

Суд (у справі № 369/933/24) кваліфікував його дії як перешкоджання законній діяльності Збройних сил України в особливий період. Під час суду обвинувачений повністю визнав свою провину та виразив розкаяння, а також пообіцяв уникати подібних дій у майбутньому. За ці дії суд вирішив позбавити його волі на 5 років, однак враховуючи його визнання провини, його звільнили від відбування покарання з іспитовим строком тривалістю 3 роки, під час якого за ним буде здійснюватися контроль.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва