Україна ініціювала заборону транзиту Європою для будь-яких авіаперельотів з рф

08:12, 6 квітня 2024
Денис Шмигаль наголосив, що російський бізнес та російські туристи не мають комфортно використовувати європейське небо для своїх цілей.
Україна ініціювала заборону транзиту Європою для будь-яких авіаперельотів з рф
Джерело фото: Денис Шмигаль
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна ініціювала заборону транзиту Європою для будь-яких авіаперельотів з росії та білорусі. Про це повідомив Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного з колегою з Литви Інгрідою Шимоніте включення в ефір національного телемарафону.

Він зазначив, що російський бізнес та російські туристи не мають комфортно використовувати європейське небо для своїх цілей та висловив переконання, що партнери з Литви, Латвії та Естонії підтримають цю ініціативу в роботі з Єврокомісією.

Серед іншого, йшлося також про домовленості у військово-технічній сфері, зокрема закупівлю Литвою 3 тисяч дронів для Сил оборони України та допомогу у відновленні української енергосистеми.

«Також ведемо активну роботу з партнерами над компенсацією суверенних російських активів та забороною імпорту російської агропродукції до ЄС», – зазначив очільник Уряду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України