Міністр юстиції Німеччини заявив про «потрійну проблему» корупції для України

20:11, 9 травня 2024
Якщо Україна хоче стати на шлях членства, вона має боротися з високим рівнем корупції, — міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн.
Міністр юстиції Німеччини заявив про «потрійну проблему» корупції для України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр юстиції Німеччини Марко Бушманн заявив, що проблема корупції в Україні є «потрійною», оскільки вона впливає на цілі країни у війні, євроінтеграції та відновленні, передає Tagesschau.

«Проблема корупції є потрійною проблемою для України», - заявив він.

Марко Бушманн зазначив, що по-перше, кожен євро, який було втрачено через корупцію, замість того, щоб спрямувати його на оснащення солдатів, послаблює Україну в її захисті від російської агресії.

Також він зазначив, що, по-друге, Україна має намір стати членом ЄС.

«Якщо Україна хоче стати на шлях членства, вона має боротися з високим рівнем корупції», - наголосив міністр.

По-третє, відновлення України від наслідків російської агресії не буде успішним без іноземної допомоги. Але потенційні країни-донори можуть відмовитися від допомоги, якщо значну її частину буде втрачено через корупцію, додав Бушманн.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що План Ukraine Facility на 50 млрд євро «гроші в обмін на реформи» від ЄС передбачає можливість зупинити платежі чи вимагати повернення коштів, якщо Україна допустить корупцію або шахрайство.

Разом із тим, як Україна використає ці 50 млрд євро від ЄС, слідкуватиме окрема Ревізійна рада, що буде інформувати про порушення та корупцію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду