Справа розкрадання електроенергії «Укренерго»: адвоката затримали на спробі підкупу САП та НАБУ

08:52, 5 червня 2024
Адвокат намагався підкупити прокурорів САП та детективів НАБУ задля передачі кримінального провадження до іншого органу досудового розслідування.
Справа розкрадання електроенергії «Укренерго»: адвоката затримали на спробі підкупу САП та НАБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Адвоката одного зі столичних адвокатських об’єднань викрили на спробі дати хабар  у розмірі 200 тисяч доларів США прокурорам САП та детективам НАБУ.

У САП повідомили, що адвокат намагався підкупити правоохоронців, щоб ті прийняли рішення про передачу кримінального провадження стосовно його підзахисного до іншого органу досудового розслідування. Це провадження стосується справи про заволодіння електроенергією ПрАТ «НЕК «Укренерго» та легалізацію отриманих від її продажу коштів на суму 716 млн гривень.

Дії адвоката були кваліфіковані за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди службовій особі). За рішенням слідчого судді Вищого антикорупційного суду (ВАКС) наразі проводяться обшуки на робочому місці адвоката та за місцем його проживання за участю представників Ради адвокатів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України