«Любовний трикутник» вирішився не за планом: чоловік дав підкуп СБУ, щоб позбутися конкурента, за що може сісти на 8 років

18:20, 14 червня 2024
Зловмисник з Ізмаїла вимагав від СБУ за 3000 доларів видворити конкурента- африканця з України.
«Любовний трикутник» вирішився не за планом: чоловік дав підкуп СБУ, щоб позбутися конкурента, за що може сісти на 8 років
Джерело фото: od.npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Одеській області 51-річний мешканець Ізмаїла звернувся до оперуповноваженого та начальника одного з відділів контррозвідки Служби безпеки України з пропозицією за 3000 доларів перевірити законність перебування іноземця на території України та його подальшу депортацію. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Згідно з матеріалами справи, зловмисник вимагав, щоб службовці надали йому фото іноземця на прикордонному пункті і документи, що підтверджують його заборону на в’їзд до країни на тривалий термін. Його мета полягала в тому, щоб позбутися конкурента у «любовному трикутнику».

Працівники Служби безпеки України разом з поліцією оперативно взяли зловмисника «на гарячому», коли він передав представникам спецслужби зазначену суму грошей та отримав відповідні «докази» про проведення вимаганої перевірки.

За даними старшого слідчого ГУНП в Одеській області, зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – у наданні неправомірної вигоди службовій особі за вчинення в її інтересах будь-якої дії з використанням її службового становища. Цей злочин передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Слідство продовжує розслідування.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду