$5 000 хабаря за продаж 1 га землі: на Сумщині судитимуть селищного голову

09:25, 23 червня 2024
У Охтирському районі селищний голова погорів на хабарі.
$5 000 хабаря за продаж 1 га землі: на Сумщині судитимуть селищного голову
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Сумщині правоохоронці затвердили та направили до суду обвинувальний акт стосовно селищного голови однієї з селищних рад Охтирського району за фактом одержання неправомірної вигоди.

Як повідомила Сумська обласна прокуратура, вказаний службовець за пособництва посадовця Сумської районної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» повідомили директору Товариства з обмеженою відповідальністю про необхідність сплатити 5 тис. доларів США за продаж земельної ділянки площею 1,0 га, розташованої на території Охтирського району.

Аванс у розмірі 2 тис. 500 доларів США землевпорядник отримав наприкінці 2023 року. Решту директор ТОВ обіцяв передати після підписання договору купівлі-продажу земельної ділянки.

Після того, як селищний голова 8 лютого 2024 року отримав від директора ТОВ 2 тис. 500 доларів США, його затримали правоохоронці.

Матеріали стосовно посадовця Сумської районної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» виділені в окреме провадження.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва