Компанія власник ТікТок працює над розробкою передового чіпа ШІ

16:00, 24 червня 2024
ByteDance та Broadcom об'єднали зусилля для створення передового процесора для штучного інтелекту.
Компанія власник ТікТок працює над розробкою передового чіпа ШІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Китайська компанія ByteDance, яка є власником популярного додатку TikTok, спільно з американським розробником мікросхем Broadcom працюють над створенням передового процесора для штучного інтелекту. Про це повідомляє агентство Reuters.

Цей крок дозволить ByteDance забезпечити стабільні поставки високоякісних мікросхем на тлі напружених відносин між США та Китаєм. Розробка 5-нанометрового чіпа відповідатиме американським експортним обмеженням, а виробництво буде доручено тайванській компанії TSMC. Це перший відомий випадок співпраці китайської та американської компаній у сфері розробки таких передових мікросхем після введення Вашингтоном експортного контролю на передові напівпровідники у 2022 році.

Партнерство з Broadcom допоможе ByteDance знизити витрати на закупівлю та забезпечити стабільні поставки високоякісних мікросхем. Однак виробництво нового чіпа не розпочнеться цього року, оскільки процес розробки ще не завершено.

Більшість передових чіпсетів недоступні через експортний контроль США, спрямований на перешкоджання прориву китайських військових у галузі ШІ та суперкомп'ютерів. Конкуренція за американські мікросхеми, розроблені спеціально для китайського ринку, а також конкурента Huawei, одного з небагатьох китайських виробників прискорювачів ШІ, є жорсткою.

ByteDance і Broadcom співпрацюють як мінімум з 2022 року. Китайська компанія придбала високопродуктивний комутатор Tomahawk 5-нм від американської компанії, а також її комутатор Bailly для комп'ютерних кластерів зі штучним інтелектом, як зазначено у публічних заявах Broadcom.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська