Коли запрацює «гугл для військових», – відповіли в Міноборони

15:30, 28 червня 2024
DELTA містить чат, через який військові зможуть спілкуватися зі своїми побратимами.
Коли запрацює «гугл для військових», – відповіли в Міноборони
Джерело фото: armyinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На початку липня система DELTA, яка покликана значно підвищити ефективність українського війська, буде повністю легалізована та впроваджена. Про це в інтерв’ю для Армія TV повідомила заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

«DELTA нарешті отримує повноцінну легалізацію. Це вже буде на початку липня. Ми вже закінчуємо всі процедури. DELTA стане доступною і отримає 100% свого впровадження. Вже всі процедури ми зробили: прийняли постанови, прийняли закон. Закінчуємо аудит і виходимо в повноцінний такий реліз, який буде здійснюватися абсолютно у всій армії», — зазначила Черногоренко.

DELTA, яку заступник міністра назвала «гуглом для військових», має вбудований чат для спілкування військовослужбовців. Вона є багатошаровою системою, що надає користувачам вичерпну інформацію про ворога, включаючи дані про окопи, бліндажі та техніку противника. Це дозволяє командуванню оперативно приймати рішення, враховуючи ситуаційну обстановку.

«Це теж робиться через технічні рішення, через цифрові системи і, зокрема, через DELTA. Вона отримає повноцінну легалізацію, і ми зможемо її розповсюдити, роздати як умовний цифровий автомат кожному військовослужбовцю, навчити тих людей, які приходять в армію, зробити це таким базовим функціоналом і далі працювати», —підкреслила Катерина Черногоренко.

DELTA — це екосистема військових продуктів, яка допомагає щодня знищувати ворожі об'єкти. До її складу входять мобільний додаток, військовий месенджер, безпечний стрімінг з поля бою, цифрова мапа, засоби планування роботи та інтеграції з іншими системами. Як повідомила АрміяInform, розробники DELTA презентували бойову систему на ІТ-конференції DOU Day 2024.

Заступник міністра зазначила, що після повної легалізації системи, її буде розповсюджено серед всіх військовослужбовців, зокрема новобранців, що зробить її базовим інструментом у сучасній українській армії.

Як повідомлялося раніше, система DELTА дозволяє бачити поле бою в режимі реального часу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Аліна Павловська
    Аліна Павловська
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Валентин Шроль
    Валентин Шроль
    суддя Київського апеляційного суду
  • Сергій Колоколов
    Сергій Колоколов
    суддя Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Олег Гончарук
    Олег Гончарук
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Катерина Васильєва
    Катерина Васильєва
    суддя Святошинського районного суду міста Києва