При Міністерстві соцполітики працюватиме Рада прийомних сімей

20:22, 1 липня 2024
Рада прийомних сімей має допомогти Міністерству регулярно і системно бачити потреби таких родин і вчасно реагувати на них.
При Міністерстві соцполітики працюватиме Рада прийомних сімей
Джерело фото: Мінсоцполітики
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

При Міністерстві соціальної політики працюватиме Рада прийомних сімей. Про її створення оголосила Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович на зустрічі з прийомними батьками і батьками-вихователями.  Відбір представників до Ради прийомних сімей розпочнеться незабаром.

Оксана Жолнович пояснила, що на ідею створити Раду прийомних сімей наштовхнув досвід Офісу «ДійМо». Це консультативно-дорадчий орган при Мінсоцполітики, до якого входить молодь і діти з досвідом перебування в інституціях, тобто люди, які безпосередньо знають проблематику і потреби. 

«Ми вважаємо, що Рада прийомних сімей допоможе Міністерству регулярно і системно бачити потреби таких родин і вчасно реагувати на них», — сказала Оксана Жолнович.

Ідин із варіантів, який розглядають, що Рада матиме регіональний принцип представництва.

«Адже нам потрібно краще бачити як питання, що стосуються проблематики загалом, так і окремі регіональні аспекти», — зауважила Міністерка соціальної політики.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Уряд пропонує ліквідувати дитячі будинки сімейного типу і обмежити кількість дітей у прийомній сім’ї шістьма, крім випадку, коли всі влаштовані в таку сім’ю діти є рідними братами та сестрами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд