Найближчі місяці можуть пройти з мінімальними обмеженнями або без відключень світла взагалі

16:09, 30 липня 2024
Упродовж серпня-жовтня днів без відключень електроенергії може бути більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години.
Найближчі місяці можуть пройти з мінімальними обмеженнями або без відключень світла взагалі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вівторок 30 липня – перший день за липень, коли відключень електроенергії немає. Як пишуть у Національній енергетичній компанії «Укренерго», за умов відсутності масованих атак, упродовж серпня-жовтня таких днів буде більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години.

Серед причин покращення ситуації називають вихід з ремонту двох блоків на атомних станціях, а також зниження споживання через похолодання.

Однак, за можливості, споживачів просять перенести користування потужними електроприладами  –  прасками, пральними машинами, електрочайниками, електроплитами та іншими девайсами – на період з 11:00 до 15:00 щодня. У вказані години ранковий пік споживання вже позаду, а вечірній ще не настав.

«Перенесення максимального споживання на денні години дозволить зменшити навантаження на енергосистему. А отже – максимально продовжить період без застосування вимушених відключень», - пояснюють в Укренерго та додають, що ця рекомендація актуальна саме зараз, адже ситуація в енергосистемі може змінюватися.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», голова «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що найскладніший період літа в енергетиці уже позаду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України